Plaat (Ieëpe): Versjèl tösje versies

Gein gruuedjeverangering ,  16 jaar geleden
K
gein bewirkingssamevatting
KGeen bewerkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
'''Plaat''' ies 'n buurtsjap van [[Ieëpe]] in 't [[heuvelland]] van [[Nederlands Limburg|Zuud-Limburg]] in de gemeinte [[Gulpe-Wittem]]. In Plaat liegke 10 hoezer.
==Bezeenswaerdig==
* [[Vakwerk]]häöf en -hoezer.
* De ''Dörpshaof'', gelege aan de waeg nao [[Terziet]] en aan de [[holle waeg]] mèt de naam ''Dorphof'' riechting de [[Óndersjte bösj]] ies 'n groate carréboerderiej, opgetrokke in vakwerk. De plint van 't geboew besjteit oet breuksjtein. 'n Gedeilte van de besjtraoting van de binneplaats, van Ièpener kiezel, zou 'n restant zin van ein in 1289 vermelde börch.
'n Gedeilte van de besjtraoting van de binneplaats, van Ièpener kiezel, zou 'n restant zin van ein in 1289 vermelde börch.
* Get lièger aaf, aan de [[Geul]], op Plaatwaeg nr 1, drièjt 'n [[watermeule]] oet de 18 ièw. Vreuger woort de meule gebruuk veur 't volle van [[liene|lienzaod]] en 't vilte van wölle sjtof. Dao-aan haet ze de naam volmeule te danke. In 1872 ies de meule umgeboewd tot koremeule. In de jaore 70 van de 20e ièw volgde 'n restauratie nao 'ne brand. Tot 1994 functioneerde ze veur 't Gilde van Echte Bekkersj. Op dit moment, allein op zaoterdig, weurt 'r vièvoor in geproduceerd. Dat gebeurt nog ummer op waterkrach.
* 'n Moer[[kapel]] mèt [[crucifix]] in 'ne haof op de driesjprunk tegeneuver de Dörpshaof.
8.764

bewirkinge

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Speciaal:MobielVerschillen/37690"