Äöpen houfmenu

Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Mestreechs. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.


Vicky Francken

Vicky Francken (18 miert 1989) is 'n Nederlandse diechteres.

Ze brach häör jäög door in Bäöge (Noord-Braobant) en góng daonao Frans en vertaolwetensjap studere aon de universiteit vaan Utrech. Nao häör aofstudere góng ze aon 't werk es vertaolster Frans en Ingels.

Al in häör tienerjaore publiceerde Francken poëzie, die in tiedsjrifte wie 't Hollands maandblad, Tirade en de Revisor woort gepubliceerd. Häör debuut Röntgenfotomodel kaom oet in 2017; dit beukske woort bekroend mèt de C. Buddingh'pries veur poëziedebute en de Jo Peters-Poëziepries.

BibliografieBewirk

  • Röntgenfotomodel (2017)

PriezeBewirk

  • 2006 - Write Now!-pebliekspries
  • 2008 - Meander Diechterspries
  • 2017 - C. Buddingh'pries
  • 2018 - Jo Peters-Poëziepries[1]

RifferentiesBewirk

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Vicky_Francken&oldid=434391"