Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Tegels. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.


Thei en Marij (Theo Sturme en Marijke Verhaag) zien 'n zangduo oet Tegele. Zeej zinge veurnamelik in 't Venloos, mer soms ouch in 't Tegels. Thei en Marij höbbe van 1992 tot 2006 eder jaor (behalve in 2003, wie zeej neet meideje) in de finale van 't Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer gesjtange. In 1993 höbbe ze 't LVK gewónne mèt 't nummer 'nne Late, gesjreve door Peter van den Akker.

Thei en Marij deje in 2000 mei aan de Waolse Medammecour op L1-televisie. In 2002 krege zeej de Gouden Narrenkap, de hoeëgste óngersjeijing van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge.

Ein van de groeëtste hits is häör nummer 't Veldboeket.

DiscografieBewirk

  • Veur Dich (1993)
  • Astebleef (1996)
  • Beej Os In Limburg
  • Ôs Geveul... (1999)
  • Sjpringlaevend! (2002)
  • Ônger ein Gouden Narrenkap (2003)
  • As Ik In Dien Auge Kiek (2005)
  • Puur (2005)
  • Golde Melodieje (2008)
  • Passie (2008)
  • Ode aan Tegele (2010)
  • Altied Blieve Genete
  • As Dow Ein Sjterke Waas
  • As Ik Dich Weer Zeen
  • Baove Steit Ein Ster
  • Bye, Bye My Love

Externe linkBewirk

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Thei_en_Marij&oldid=432374"