Wikipedia:Wat is Wikipedia neet: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Purodha (Euverlèk | biedrages)
K sjp en opmaak
Tekslien 1:
[[Wikipedia]] is 'n [[encyclopedie]], en de pazjena's va Wikipedia zunt encyclopedieartikele. En dus '''neet:'''
 
*''' 'n discussieforum of plaatsj om te auwhoreawhore'''. Oetzondering: [[Wikipedia:De kaffe|de kaffekaffee ]]. <!-- Hou je aan wat je medewerking hier inhoudt: encyclopedie-artikelen maken, niet discussiëren en kletsen. Eén uitzondering is er wel: [[Wikipedia:De kroeg|de kroeg]]. -->
*'''Woordebookdefenities''' va gewoen Limburgse weurd die neet 'n ongerwerp aanduide woereuver e redelik encyclopedie-ongerwerp zou kinne of motte weure gemak. <br>
 
*Wikipedia is '''Woordebookdiffenisiesneet''' va gewoen Limburgse weurt die neet 'n ongerwerp aanduide woereuver e redelik encyclopedie-ongerwerp zou kinne of motte weure gemak. Wikipedia is neet bedoeld as [[dictionair]]. Daoveur is 't zusterprojek [[Wiktionary]] gekre-ierdopgezat (zuug auchouch http://nl.wiktionary.org). Waal is 't meugelik, zelfs wunsjelik dat 'n artikel '''begint''' met 'n diffenisiedefenitie of korte besjrieving van 't ongerwerp.
 
<!--
*'''Een lijst van dergelijke definities'''. Wel kan een artikel bestaan uit niet meer dan verwijzingen naar andere pagina's met eventuele definities. Dit in het bijzonder als een woord in meerdere betekenissen in de encyclopedie zou kunnen staan (bijvoorbeeld [[Java]] als eiland en als programmeertaal) - je kunt dan het trefwoord gebruiken om naar de diverse afzonderlijke pagina's te verwijzen.
 
*'''Wetenschappelijke verhandelingen'''. Veel artikelen kunnen inhoudelijk wel dicht in de buurt komen van wetenschappelijke verhandelingen, maar de inhoud is dan doorgaans evengoed globaler en het streven is zo veel mogelijk, dat zij juist ook te begrijpen zijn door leken. Artikelen die alleen voor vakgenoten of zelfs specialisten te begrijpen zijn, horen eerder in vakbladen thuis dan in een encyclopedie.-->
<!--
*<b>'n Besjrieving van wie e woerd mot weure gebroek</b>. Dit kint '''ongerdeil''' zien van 'n pazjena, mer allein is dat neet genog veur 'n artikel. -->
 
<!-- *'''Een kookboek'''. Recepten van gerechten staan in een ander wiki-project: [http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek Wikibooks:Kookboek]. -->
 
<!--
*'''Propaganda'''. Een artikel kan wel melden wat de diverse opiniegroepen zeggen (bij controversiële onderwerpen kan dat zelfs noodzakelijk zijn), maar is niet in balans als je maar één van die groepen aanhaalt. Blijf alsjeblieft streven naar een zo groot mogelijke [[Wikipedia:Objectiviteit|objectiviteit]]. Als je mensen wilt overtuigen van je eigen mening en ideeën kun je je ei beter kwijt op [[Usenet]].
 
*'''Opstellen die je eigen ideeën over een onderwerp weergeven'''. Wikipedia is er om de [[canon (cultuur)|canon]] van de menselijke kennis weer te geven; daar kan jouw idee toevallig tussen zitten, maar encyclopedische artikelen zijn niet de plaats voor verkondigingen van jouw persoonlijke overtuigingen.
 
*'''Lijsten van citaten'''. Deze kunnen zeker wel onderdeel uitmaken van sommige artikelen, maar dan als toevoeging, niet om het artikel zelf te vervangen.
 
*'''Verzamelingen van externe links'''. Opnieuw, dit kan zeer wel een onderdeel van een pagina zijn, niet het artikel zelf. Ook niet goed is een lijst van tien links onder een artikel van drie regels.
 
*'''Vragen om informatie'''. De vraagtekens in een artikel zijn niet bedoeld om naar informatie te vragen maar om zelf een artikel over het betreffende onderwerp te schrijven.
 
*'''Onderzoeksforum'''. Wikipedia is niet de plek om [[research]]onderwerpen neer te zetten.
 
*'''Een platform om jezelf te presenteren'''. Wikipedia is een encyclopedie waarin biografieën thuishoren. Maar dat moeten wel biografieën zijn over mensen die een vrij grote mate van bekendheid genieten. Het is niet de bedoeling om te suggereren dat je zelf zo bekend bent door hier een artikel over jezelf te plaatsen. Een goede vuistregel is: schrijf geen artikel over jezelf. De plek om wat autobiografische gegevens te plaatsen is de gebruikerspagina.
-->
*'''Reclaam'''. 'n Artikel van Wikipedia maog gein aanpriezing zienzin vuurveur 'n produk of 'n deenstdeens. Ouch externeextern links nao websites die allein get verkoupe zint neet toegestjaontoegestjange.
 
*'''Reclaam'''. 'n Artikel van Wikipedia maog gein aanpriezing zien vuur 'n produk of 'n deenst. Ouch externe links nao websites die allein get verkoupe zint neet toegestjaon.
 
[[Categorie:Wikipedia]]
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wat_is_Wikipedia_neet"