Hub Nijssen versjèl tösje versies

7 bytes toegeveug ,  12 jaar geleden
K
links
K (links)
'''Hub Nijssen''' is gebaore in [[1961]] es zoon van Math Nijssen en Tonia Vroomen. Zoot op sjoeal in [[Sjènne]] en [[Haelder]] (Coriovallum, lièrling van [[Max de Bruin]]), sjtudeerde [[Duutsj]]e taal- en letterkunde, [[Zjweeds]]e taal- en letterkunde, en [[Dialektologie]] aan de [[Radboud Universiteit Nijmegen|Katholieke Universiteit Nijmegen]] en wier aan de universiteiten in [[Münster]] en [[Jena]] (doe nog DDR). Daonao es weitensjapper wirkzaam aan 't [[Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek]] in [[Nijmege]] en aan de universiteite van Nijmege, [[Potsdam]], [[Berlien]] (TU en FU) en [[Leiden]]. Promoveerde in 1995 cum laude in Nijmege mit ei proofsjrif euver 't laeve en werk van [[Peter Huchel]], de belangriekste dissident van de [[DDR]] en enne van de groeatste dichters van Duutsjlandj[[Duutsjland]]j. Is noe beleidsmedewerker aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
 
Sjreef ei paar korte verhaole, mer veural gedichte in 't [[Sjènnes]] en Holles, wovan ouch ei paar vertaald zin in 't Duutsj, Bulgaars, Frans en Engelsj. Heelt op de 2e sjrievesjdaag in Haelder 'n laezing euver wie me de kwaliteit van dialektpoëzie zouw kenne verbaetere, die de nuëdige sjtöb doog opvlege, omdat neet allein inhoudelik get angesj gewunsjd woort, mer ouch qua vorm. Richde doe mit [[Jo Brassée]], [[Frans Walraven]] en [[Jan Notten]] [[Veldeke Literair]] op en goof mit hun versjeiene bloomlaezinge van [[Limburgse literatuur]] oet, van gouwe ouwe pes vandaag, o.a. ''Mosaiek'' in 2001, es besjeie opvolger van ''Mosalect''.
 
==Veurbeeldtekste==
* Der heimliche König. Leben und Werk von Peter Huchel. Dissertatie Nijmegen 1995. 2e druk Königshausen & Neumann, Würzburg 1998.
* Peter Huchel: Wie soll man da Gedichte schreiben. Briefe 1925-1977. Suhrkamp, Frankfurt am Main 2000.
 
* Met Pieter Ritzen en Piet Gerards: Henri Ritzen (1892-1976). Schilder. Een zoektocht naar vernieuwing. Schinnen 2001.
 
16.509

bewirkinge

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Speciaal:MobielVerschillen/91596"