Kan: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 2:
[[Aafbeilding:Kannekèrkwkped05.JPG|thumb|right|St. Hubertuskèrk in Kanne in 2005]]
[[Image:AlbertkanaalBridgeKanne 4574a.jpg|thumb|250px|Brök euver 't Albertkanaal in Kan]]
'''Kan''' (Nederlands:Kanne), is 'n [[dörp]] in de [[gemeinte]] [[Reems]] in [[Belsj]] ([[Belsj Limburg]]) vlak bij de grens van [[Nederland]] ([[Nederlands Limburg]]). 't Is gesitueerd aon de voot van de berg ''d'n Observant'', in het dal van de [[Neker]], dè door 't plöetske löp en aon 't [[Albertkanaal]]. Aon dende anderekapel kaanten van dehet Nekerkastiel lik [[Nèèrkan]] en aon deden andereaandere kaant van de kanaal lik [['t Avergoat. Het gruutste gedeilte van Kan is het vreugere Opkan]]. Kan grens oan Mestreech, namelik oan Bieslaand (euver de Kannerwèg) en Sint-Pieter (euver de Melgerwèg), en in Belsj oan Vroenhove (euver de Muijzeberg), Zösse (euver de Kaveij, de Zösserdèl of de Slingerberg en oan Èmoal(Wallonië). In Kan weurt [[Limburgs]] en [[Nederlands]] gekald.
 
=='t Dörp==
't Plöetske is veuraal bekènd um z'n [[melger]]grotte. Van de gewonne melgerstein zien väöl [[winninge (boerderijen)] en hoezer gebojd, hijj en in den umtrèk. Dao stèèt 'n kèrk, gewijjd aon d'n [[heilige]] [[Hubertus]] mèt 'ne [[Middeliewe|Middeliwse]] tore metmèt 'ne Limburgse spits t'rop. In de [[20e iew]] is 'ne groete zaol dr'aangebojd. 't Gehiel is oak van ploatselike (melger)stein opgetrokke.
 
Oan de kanaal lik 'ne jachhave.<br>
Bijj de rivier d'n Neker stèèt de zoegenoamde ''Smoekkelmeule'' ([[woatermeule]]) en dao lik, behalve 'n aontal[[veerkaantswinninge] in d'n umtrèk, 'ne winning ''Mosman'' oet 1651. Versjillende heukskes van Kan zien besjörmde monumèente.
Kan is genomineerd es èen van de vieftien sjoenste dörpe van Vlaanderen.
 
==Dörpsvereiniginge==
* Fanfare Sint [[Cecilia]]of de Roeie
Fanfare Alliance of de Blowwe
De Witters is de carnevalsvereiniging
COCK (Cultuur- en Ontspanningscentrum Kanne): de organisatore van o.a. de Peenksterfieste met de Rommelmerret op Peenksmoandig.
 
[[nl:Kanne]]
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Kan"