Verdraag va Roeëme: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Zeiverklaos (Euverlèk | biedrages)
Zeiverklaos (Euverlèk | biedrages)
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 19:
Op [[22 mièrt]] [[2007]] woort door de [[Gent]]sen [[hoagleraar]] in Europese politiek [[Hendrik Vos]] bekindgemaak dat de ongerteikening van 't Verdraag van Roame eigelek op 180 pagina's blanco papeer woort geteikend. De onthulling kaom op de vieftigse verjaordaag van de ongerteikening van 't verdraag. In 'n [[Vlaandere|Vlaamse]] radio-oetzending maakde de professor bekind dat de periood die veuraafging aan de geplande ongerteikening hectisch verlaap.
 
De probleme begoeste sjoon bie 't euverbringe van de ruw tekste de trein van [[Brössel]] nao [[Roame]]. Achter de passagierstrein hing 'ne goojerewagon woa-in alle documente woorte getransporteerd. De [[Zwitserland|Zjweitserse]] [[sjpoorweegsjpaorweeg]][[politie]] vong de wagon verdach en koppelde häöm los volges Hendrik Vos. Pas in [[Italië]] zou zin gebleke dat 't verdraag waor achtergebleve in Zjweitserland.
 
De wagon kaom mèt vertraging aan in Roame, woa de ongerhangeleersj nog de lète hand mooste ligke aan de tekste. Dat ging toen nog gans ambechtelik, zonger computers, woadoor de tekste nog gaar neet aaf waore.
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Verdraag_va_Roeëme"