Koblenz: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
neet ónbelangriek veur ós!
dobbel
 
Tekslien 3:
'''Koblenz''' is 'n stad in [[Duutslandj]], gelaege aan de munjing van de [[Mozel]] en de [[Rien]]. De sjtad beheurt toet 't [[Rienlandj-Palts]]. Mit 110.643 inwoners in 2013 is 't de op drie nao grótste sjtad van dees deilsjtaot, wovan 't tösse 1947 en 1950 de houfsjtad waas. De naam van de sjtad verwies nao de ligking: hae geit truuk op 't [[Letien]]: ''confluentes'' "samevleujing". De sjtad ligk veur 't grótste deil oppe linkse Rienkantj.
 
Op 't puntj wo de Rien en de Mozel samekóme bevindj zich 't ''Deutsches Eck'' mit e groot monument det t'r eer van [[keizer Wilhelm I]] waerde opgerich en wo saer 1993 'n rreplicareplica van zie ruterstandjbild sjteit det in 1945 waerde verrinneweerd. De naam van dit monument geit truuk nao de [[Duutse Orde]], de kruutsridderorde die saer eve op dees plaats bezittinge had. 't Deutschherrenhaus van dees orde is nag intak.
 
Op de rechse kantj van de Rien ligk 't fort Ehrenbreitstein, det oot nao [[Gibraltar]] de grótste rotsvesting van Europa waas. Van de väöl brögke in Koblenz dateert de aadste, de Balduinbrögk euver de Mozel, oete veerteenden eew. Van 'n brögk euver de Rien die de Romeine hie in d'n ieëste eew veur Christus hadde geboewd, zeen nag reste truukgevónje.
Op de rechterover van de Rijn ligt het fort Ehrenbreitstein, ooit na Gibraltar de op een na grootste rotsvesting van Europa.
 
Koblenz haet 'ne sjtaejebandj mit [[Mesjtreech]].
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Koblenz"