Meersje-Wes: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
K fuitsje weg
Tekslien 3:
'''Meersje-Wes''' is 'n buurt van [[Meersje]] in [[Nederlands Limburg|Zuud Limburg]]. Hie bevingk zich 'n grwate woonwiek gesitueerd ten weste van de plaats Meersje. In 't noorde van 't gebeed grens 't vleegveld [[Maastricht Aachen Airport|Beek]].
==bezeenswaerdig==
* Midde tösje de woonhoezer is in 1958 'n modern [[katholiek]]e [[parochie]]kèrk geboewd, gewiejd aan [[St. Jozef]]- arbeider. 't Óntwerp kaom van de gebore Meersjese kunstenaer [[Charles Eyck]]. Hae maakde ouch 'n grwate [[moersjildering]], de [[glaas-in-load|glaas-in-lwad]]vènstere en glaas-in-betónvèsterkesbetónvènsterkes. De beeldhouwwerke boete 't geboew zint van [[Simon De Gas]] (nao óntwerp van Eyck) en van de [[Mestreechse]] beeldhouwer [[Jean Weerts]].
* Op 't Hwag veld lik de basissjwal '''t Hwagveld''.
* Op 'n krusing Bundersjtraot,St. Jozefsjtraot en de Hwagveldwaeg sjteit 'n [[mergel]]e St. Joep[[kapel]] in [[neogotiek|neogotische]] sjtiel. Ze is opgetrokke in 1930 mèt hölp van de [[jónkheid]] van de Bundersjtraot, Waertersjtraot en Veldsjtraot. In vreuger jaore sjting hie 'n veld[[kruus]]. Binne sjteit 'n beeld van de heilige Joep. In 1980 haet restauratie plaatsgevónge.
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Meersje-Wes"