Luxembörgs: Versjèl tösje versies

31 bytes toegeveug ,  8 jaar geleden
→‎Status: (Ik hoop dat dit correct Limburgs is. Anders pas het a.u.b. aan.) Luxemburgs radio en tv gebruiken uitsluitend Luxemburgs. De politiek vindt tevens in het Luxemburgs plaats: Zoals ik het schreef, is het de enige taal van het parlement.
(→‎Status: Dat is dus niet waar. Officiële toespraken van de regering zijn in het Luxemburgs, in het parlement wordt alleen Luxemburgs gesproken, voor en op de rechtbank is het gebruikelijk. Het is duidelijk niet beperkt tot informele berijken.)
(→‎Status: (Ik hoop dat dit correct Limburgs is. Anders pas het a.u.b. aan.) Luxemburgs radio en tv gebruiken uitsluitend Luxemburgs. De politiek vindt tevens in het Luxemburgs plaats: Zoals ik het schreef, is het de enige taal van het parlement.)
==Status==
't Luxembörgs heet sinds 1984 de status vaan apaarte taol, boemèt 't ein vaan de drei officieel taole vaan 't Groethertogdom
Luxembörg is. In 't [[oonderwies]] en deop [[mediasjrift]] weurt veural 't [[Duits]] gebruuk, in de [[polletiekjustitie]] en in 't international verkeer 't [[Frans]].
 
== Veurbeeld in 't Luxembörgs ==
Anonieme gebroeker
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Speciaal:MobielVerschillen/353368"