De Hièkerbeek: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 1:
{{dialek|Valkebergs}}
'''De Hièkerbeek''' (Nederlands: De Hekerbeek) ies 'n buurtsjap in [[Valkeberg]] in de gemeinte [[Valkeberg aan de Geul]] in [[Nederlands Limburg]]. Ze ies gelege ten noorde van de krusing [[Sint-Pièter]] en achter 't sjpoorsjpoorviaduc in 't dal van en op 'n helling aan de gelieknamige beek.
==Gesjiedenis==
Op de landkaart, geteikend door [[Jacob van Deventer]] in 1550 sjteit de Hièkerbeekweeg geteikend es 'ne belangrieke verbingingsweeg riechting [[Klumme]] en [[Heële|Heerle]]. Dao liegke nog gein hoezer langs, allein op de driesjprunk in [[De Hièk]] bevinge ziech 'n paar hoezer. <br>
De ''Hièkerbeekweeg'', de ''Hièkerbeeksjtraot'', de ''Herkenbrokerweeg'' en de ''Goudsberg'' zint de oudste sjtraote. In 1952 kómme dao de St. ''Jozefsjtraot'' en de St. ''Nicolaassjtraot'' bie. ''De Goudsberg'' löp riechting 't gehuch [[Walem]] en hèt dao Sjteinsjtraot.
 
==Woonbuurt==
De ''Hièkerbeekweeg'', de ''Hièkerbeeksjtraot'', de ''Herkenbrokerweeg'' en de ''Goudsberg'' zint de oudste sjtraote. In 1952 kómme dao de St. ''Jozefsjtraot'' en de St. ''Nicolaassjtraot'' bie. In de jaore 90 van de 20ste ièw weurt 'n groate woonwiek geboewd op 't veurmalig land van Kenge van [[Sint-Pièter]]. De volgende sjtraote óntsjtoon dan: de ''Barbarasjtraot'', de ''Sillebeeksjtraot'' en de ''Greungrachsjtraot''. Sillebeek ies de naam van 't lètste sjtökske (verborge) [[Hièkerbeek]], dat in de rivier de [[Geul]] oetmondt. De buurtvereiniging Hièkerbeek ies opgeriech in de jaore 50 van de 20ste ièw.
In de jaore 90 van de 20ste ièw weurt 'n woonwiek geboewd op 't veurmalig land van Kenge van [[Sint-Pièter]]. De volgende sjtraote óntsjtoon dan: de ''Barbarasjtraot'', de ''Sillebeeksjtraot'' en de ''Greungrachsjtraot''.
''Sillebeek'' ies de naam van 't lètste sjtökske (verborge) [[Hièkerbeek]], dat in Valkeberg in de rivier de [[Geul]] oetmondt.
 
De buurtvereiniging Hièkerbeek ies opgeriech in de jaore 50 van de 20ste ièw.
 
[[Kategorie:Valkeberg]]
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/De_Hièkerbeek"