Euverlèk:Luxembörgs: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 7:
:''In 't noorde geit de taol euver in 't [[Limburgs]]''; is dit gans korrek? Kalle veer dan euver 't Lëtzebuergesch of euver 't Moezelfrankisch ''an sich''? Zuug ouch de Duutsje Wiki: [http://de.wikipedia.org/wiki/Moselfr%C3%A4nkische_Dialektgruppe]? [[Gebroeker:Solejheyen|Solejheyen]] 11 jan 2010 13:45 (CET)
::O, fout vaan miech vaan vreuger, laank verhaol. Iech zal dat zoe wel eve corrigere. [[Gebroeker:Steinbach|𐏂𐎫𐎹𐎴𐎲𐎧]] <small>Op nao de 10.000!</small> 11 jan 2010 14:37 (CET)
 
==
In 't onderwies en de media weurt veural 't Duits gebruuk, in de polletiek 't Frans.
 
Dat is zo niet correct. In de Luxemburgse ''chamber'' (parlement) wordt meestal Luxemburgs gesproken. En ook radio en inheemse televisie zijn grotendeels op Luxemburgs. (Natuurlijk kijken de mensen ook veel Duitse en Franse televisie.) Dus correct zou zijn: Het Duits is toonaangevend in het onderwijs en voor kranten. Het Frans is toonaangevend in de arbeidswereld en als officiële taal (bijvoorbeeld voor de wetteksten). De hoge cultuur (theater enz.) is Duits en Frans. Voor de rest is het Luxemburgs toonaangevend.
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Euverlèk:Luxembörgs"
Terugkeren naar de pagina "Luxembörgs".