Wikipedia:Algemein aafwiezing aansjpraokelikheid: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 1:
==D'r is gein garantie wat betrif de artikele==
Dees internet-encyclopedie weurt oeteindelijk gesjreve doer jikkerinne dae mit wil sjrieve. Ondanks dat vriewal jikkerinne dae mithölp korrekte informatie prebiert te versjtrèkke kint d'r gein garantie weure gegaeve betriffende de informatie hie. <!-- Iedereen die zichzelf kennelijk deskundig acht mag wijzigingen in de tekst aanbrengen. Wel zal een duidelijke fout in het algemeen andere deelnemers betrekkelijk snel opvallen en worden gecorrigeerd. De tendens is dat artikelen steeds uitgebreider en juister worden; incidenteel zal een terugval kunnen voorkomen. De tendens is echter naar toenemende juistheid en volledigheid, zoals de ervaring van de deelnemers leert. -->
 
't Is versjtendeg om veur belangrieke dinger naeve dees encyclopedie auch angere nasjlaagwirke of sjpesjelistiese beuk te laeze.
 
==Zuus se e foutje?==
As e dinks ein '''fout''' te zeen, bis e wèlkóm om die metein te verbaetere, of - in geval van twiefel 'n opmerking achter te laote op de '''euverlikpazjena''' van de betriffende pazjena.
 
==Aansprakelijkheid==
De vrijwilligers die deze encyclopedie schrijven (en dat is het publiek, dus ook uzelf) aanvaarden gein aansjprakelijkheid veur de juistheid van de gegaeve informatie. Ze kinne zelfs neet garandere dat de auteurs zorgvuldigheid zint gewaes bie 't formulere van de artikele. Gebroek van de informatie is gans vrie, meh dan waal veur eige risico.
 
Er zijn gebruikers ([[wikipedia:Moderators|moderators]]) die extra mogelijkheden op technisch niveau hebben op deze website. Zoals het verwijderen van pagina's, beveiligen van pagina's en het ontnemen van schrijfrechten aan gebruikers. Dit zijn mogelijkheden die gewone gebruikers niet hebben. Deze groep van vrijwilligers zijn niet de webmasters maar eerder de conciërges van Wikipedia. Het is een uitvoerende functie. Het dagelijks bestuur van Wikipedia NL gaat in praktijk uit van de gemeenschap van Wikipedia NL.
 
Op juridies vlak is de [http://wikimediafoundation.org/ WikiMedia Foundation] de eindverantwoerdelikke.
 
Als d'r volgens uch ein probleem is, num dan iesjt contac op mèt de Limburgse Wikipedia. As geer een klach wilt versjture dan is dat auch meugelik, op 't Ingelsj, noa:
 
WIKIMEDIA FOUNDATION, INC.
204 37th Ave N, #330
St. Petersburg, FL 33704
United States of America
 
==Auteursrech==
Al het't tekstuele matteriaal op Wikipedia vilt onger de [[GNU/FDL]]-licentie. Wèn geer e sjtuk zeet dat is euvergenomme van urgesörges angesj (book, website...), zonger permissie van de auteursrechhubbende, mèld 't dan of veranger de tekstèks zelf.
 
<!--