Wikipedia:Algemein aafwiezing aansjpraokelikheid: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 1:
==D'r is gein garantie wat betrif de artikele==
Dees internet-encyclopedie weurt oeteindelijk gesjreve doer dejikkerinne luui.dae Hoewelmit vrijwelwil iedereensjrieve. dieOndanks deelneemtdat ernstigvriewal probeertjikkerinne correctedae mithölp korrekte informatie prebiert te verstrekkenversjtrèkke kankint erd'r watgein datgarantie betreftweure geengegaeve garantiebetriffende gegevende wordeninformatie hie. <!-- Iedereen die zichzelf kennelijk deskundig acht mag wijzigingen in de tekst aanbrengen. Wel zal een duidelijke fout in het algemeen andere deelnemers betrekkelijk snel opvallen en worden gecorrigeerd. De tendens is dat artikelen steeds uitgebreider en juister worden; incidenteel zal een terugval kunnen voorkomen. De tendens is echter naar toenemende juistheid en volledigheid, zoals de ervaring van de deelnemers leert. -->
 
Ut't isIs sjlumversjtendeg om behaufveur belangrieke dinger naeve dees encyclopedie auch angere nasjloagwirkenasjlaagwirke of sjpesjelistiese beuk noa te sjlaanlaeze.
 
==ZeetZuus geerse eine onjuistheidfoutje?==
AlsAs ue meentdinks eenein '''fout''' te bespeurenzeen, staatbis hete uwèlkóm vrijom die -als u het zeker weet- zelf meteenmetein te verbeterenverbaetere, of -als uin nietgeval zovervan wilttwiefel gaan- een'n opmerking hieroverachter te makenlaote op de '''overlegpaginaeuverlikpazjena''' die bij iedere pagina hoort. We willen u ook van hartede aanmoedigen dit tebetriffende doenpazjena.
 
==Aansprakelijkheid==
De vrijwilligers die deze encyclopedie schrijven (en dat is het publiek, dus ook uzelf) aanvaarden geengein aansprakelijkheidaansjprakelijkheid voorveur de juistheid van de gegevengegaeve informatie. Ze kunnenkinne zelfs nietneet garanderengarandere dat de auteurs zorgvuldigheid hebbenzint betrachtgewaes bijbie het't formulerenformulere van de artikelenartikele. GebruikGebroek van de informatie is geheelgans vrijvrie, maarmeh weldan voorwaal eigenveur eige risico.
 
Er zijn gebruikers ([[wikipedia:Moderators|moderators]]) die extra mogelijkheden op technisch niveau hebben op deze website. Zoals het verwijderen van pagina's, beveiligen van pagina's en het ontnemen van schrijfrechten aan gebruikers. Dit zijn mogelijkheden die gewone gebruikers niet hebben. Deze groep van vrijwilligers zijn niet de webmasters maar eerder de conciërges van Wikipedia. Het is een uitvoerende functie. Het dagelijks bestuur van Wikipedia NL gaat in praktijk uit van de gemeenschap van Wikipedia NL.
Tekslien 22:
 
==Auteursrech==
Al het tekstuele matteriaal op Wikipedia vilt onger de [[GNU/FDL]]-licentie. Wèn geer e sjtuk zeet dat is euvergenomme van urges angesj (book, website...), zonger permissie van de auteursrechhubbende, mèld ut't dan of veranger de teks zelf.
 
<!--
==Auteursrecht aafbeildinge==
Veur de afbeeldingen op Wikipedia geldt dat niet alle afbeeldingen vallen onder de [[GNU/FDL]]-licentie. Er kan dus sprake zijn van beperkingen op het gebruik. De gebruiker van Wikipedia is zelf verantwoordelijk om hierop te letten. Door op een afbeelding in een artikel te klikken kan zekerheid worden verkregen over de voorwaarden waaronder de afbeelding gebruikt kan worden. Als niets bij de afbeelding is vermeld over de auteursrechten, dan moet er van uitgegaan worden dat er externe auteursrechten op de afbeelding rusten.-->
 
[[Kategorie:Wikipedia]]