Jeugdmagazine Veldeke versjèl tösje versies

905 bytes toegeveug ,  9 jaar geleden
oetg. 2012
(oetg. 2012)
* 't Thema van 2008: "Poëzie".
* 't Thema van 2010: "Mijn moedertaal Limburg mijn vaderland".
* 't thema van 2011/2012: "Lekker Limburgs"
 
== Presentatie en inhoud JMV 2006 ==
{{dialeksec|Valkebergs}}
==2007 thema: Iedereen heeft een geheim==
Redactie: [[Lei Heijenrath]] en Resy Delnoy.
 
De inhoud besjteit oet o.m. diverse gediechte (Nederlands en Limburgs); aaftèlversjkes; opdrachte; 't Verhaol: Midas en zijn geheimen van Limburgse bodem; De baby en peuter op ontdekkingsreis; Gebruik je hersens en word wie je wilt zijn (Margriet Sitskoorn); Geheim aafsjpräökske ([[Annie van Gansewinkel]]); Tieën jaor Limburgse sjtreektaal; De bokkenrijders, geheim genootschap of verzinsel?; Taboe; Geheimschrift, codes, tekens; De geheimtaal van de marskramers uit de Groenstraat; Wat is een staatsgeheim?.
 
==2008 thema: Poëzie==
Redactie: [[Els Diederen]], [[Lei Heijenrath]], [[Wim Heijmans]], [[Susan Janssen]] en [[Mieke Steegs]].
 
Oet de inhoud: Titelpagina: Limburg is een gedicht; Wie was de eerste dichter in het Limburgs?; Poëzie! Poweewat?; Lies van publicaties mèt kingergediechte in 't Limburgs; Van poëzie tot Hyves (Limburgs); Euverziech van de Limburgse dialecten; Meerdere talen spreken is massage voor je hersenen; 't Limburgs vakwerkhoes, 'n gediech en 'n fotoartikel euver de vakwerkboew (Limburgs); Limburgse dialecten, 'n euverziech; Limburgs in de klas; 't Limburgs volksleed (Limburgs); Over Limburgse kastelen...; Maak 'ne puzzel en win...(Limburgs); Sjpieële mit taal óppen sjoeël (coöperatieve werkvorm mix en koppel) (ged. Limburgs); Oppe kermis, gedich (Limburgs); Limmericks, poezieversjkes (Limburgs); "Eb en vloed", gedicht vertaald in 't Limburgs en in 't [[Somalisch]]; Lambiek sjtiek ziene nek oet ('n sjtrippagina in 't plat).
redactie: [[Els Diederen]], [[Lei Heijenrath]], [[Toos Schoenmakers-Visschers]], [[Jos Venner]].
 
Oet ded'n inhoud:
 
In 't plat gesjreve: Toos Schoenmakers-Visschers: 5 gediechte; Lei Heijenrath 1 gediech en Els Diederen 't artikel "Giechelmoos en ander leuke dialekname van dere en plante".
 
In 't Nederlands de artikele: Is er verschil tussen een taal en een dialect; De canon van Limburg; Voorleeswedstrijd voor meesters en juffen; Ook talen hebben familie; Tot welke familie hoort het dialect van jouw woonplaats; euver [[Ton van Reen]], sjriever van jeugbeuk: Het wolvenpak, de Bokkenrijders, Weg uit de fabriek (kinderarbeid in Maastricht) en Gestolen Jeugd (over de tweede wereldoorlog). Mèt opdrachte veur de lièrlinge.
 
==2011-2012 thema: Lekker Limburgs==
redactie: [[Els Diederen]], [[Ton van de Wijngaard]]
 
Oet d'n inhoud:
 
In 't plat gesjreve: gediechte/limmerick van Els Diederen: ''asperges'', ''sjloek''; [[Truus Verbong-Simons]] ''erwtesop mèt pannekeuk'', ''ieske''; [[Riky Simons]]: ''ieske''; Toos Schoenmakers-Visschers: ''raodsel'', ''reus''; [[Hans Jacobs]]: ''spruutjes''. 'ne Woordzeuker van Ton van de Wijngaard.<br>
Artikele: ''sjloek'', ''sperves'', ''appelepröl'', ''friete'' door Els Diederen <br>
In 't Nederlands: ''Eten en drinken in Limburg''; ''Wat woort in Limburg vreuger ederen daag gegete''? van [[Netty Engels-Geurts]]; ''Sjoeënste Limburgs woord'' en ''Sjroeëp'' door [[Ton van de Wijngaard]]; ''Met lekkernijen het jaar door'' van [[Kitty Jansen-Rompen]]; ''Kieke in oos eige keuke en in die van de bure'' van [[Eddy Tielemans]].
 
 
[[Categorie:Veldeke]]
[[categorie:media]]
16.520

bewirkinge

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Speciaal:MobielVerschillen/303621"