Göttekaove: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Göttekaove
 
sjpelling en taal, bietteke hersjreve ivm euvername van ertussenuit.com, klein aanvulling euver de kèrk
Tekslien 1:
'''Göttekaove''' is e dörp in de gemeinte [[Zittert-Gelaen]] in [[Nederlands Limburg]]. De naam GuttecovenGöttekaove kumpsjtamp vanoet 't Frankische[[Frankisch]]; 't kump van ''Gudo-inghoven'', dat woning van de familie Gudo beteikent. Hiej oet kènsekènt me opmake dat Göttekaove al veur ut't joarjaor 1000 bestjing., Mermer de eesjte vermeljing van de parochie kumpwaor pas oetop [[10 miert]] [[1336]].
'''Vetten teks''' Göttekaove
''Italic tèks''
De naam Guttecoven kump van 't Frankische Gudo-inghoven, dat woning van de familie Gudo beteikent. Hiej oet kènse opmake dat Göttekaove al veur ut joar 1000 bestjing. Mer de eesjte vermeljing van de parochie kump pas oet 1336.
 
De kirk van Göttekaove is gewiejd aan de heilige [[Sinterklaos|Nicolaas]]. Ze woort geboewd tösje 1964 en 1966. In de nuujenuuj kirk sjtaon nog dinger oet de auwereawwer kirke, woa onger-ónger ein 18e -eeuws Nicolaasbeeld, eineein klok oet 1517 en ein doupvont oet de darteendedaarteende eeuw.
 
Tösje Göttekaove en [[Berg a/daan de Maas]] lig in ut't veldj eineein MariakapelMaria[[kapel]], oet effe veur 1840. In de boesj tösje Göttekaove en de Graathei lègge de reste van eine motte, deadae hiej "De sjtaol van Zwentibold" wurt geneump.
 
[[Kategorie:Zittert-Gelaen]]
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Göttekaove"