Jeugdmagazine Veldeke versjèl tösje versies

789 bytes toegeveug ,  11 jaar geleden
4e jaorgank nr 1
K (+cat)
(4e jaorgank nr 1)
 
Oet de inhoud: Titelpagina: Limburg is een gedicht; Wie was de eerste dichter in het Limburgs?; Poëzie! Poweewat?; Lies van publicaties mèt kingergediechte in 't Limburgs; Van poëzie tot Hyves (Limburgs); Euverziech van de Limburgse dialecten; Meerdere talen spreken is massage voor je hersenen; 't Limburgs vakwerkhoes, 'n gediech en 'n fotoartikel euver de vakwerkboew (Limburgs); Limburgse dialecten, 'n euverziech; Limburgs in de klas; 't Limburgs volksleed (Limburgs); Over Limburgse kastelen...; Maak 'ne puzzel en win...(Limburgs); Sjpieële mit taal óppen sjoeël (coöperatieve werkvorm mix en koppel) (ged. Limburgs); Oppe kermis, gedich (Limburgs); Limmericks, poezieversjkes (Limburgs); "Eb en vloed", gedicht vertaald in 't Limburgs en in 't [[Somalisch]]; Lambiek sjtiek ziene nek oet ('n sjtrippagina in 't plat).
 
==2010 thema: Mijn moedertaal, Limburg, mijn vaderland==
redactie: [[Els Diederen]], [[Lei Heijenrath]], [[Toos-Schoenmakers-Visschers]], [[Jos Venner]].
 
Oet de inhoud:
 
In 't plat gesjreve: Toos Schoenmakers-Visschers: 5 gediechte; Lei Heijenrath 1 gediech en Els Diederen 't artikel "Giechelmoos en ander leuke dialekname van dere en plante".
 
In 't Nederlands de artikele: Is er verschil tussen een taal en een dialect; De canon van Limburg; Voorleeswedstrijd voor meesters en juffen; Ook talen hebben familie; Tot welke familie hoort het dialect van jouw woonplaats; euver [[Ton van Reen]], sjriever van jeugbeuk: Het wolvenpak, de Bokkenrijders, Weg uit de fabriek (kinderarbeid in Maastricht) en Gestolen Jeugd (over de tweede wereldoorlog).Mèt opdrachte veur de lièrlinge.
[[Categorie:Veldeke]]
[[categorie:media]]
16.520

bewirkinge

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Speciaal:MobielVerschillen/207556"