Auvermenneke: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Mergelsberg (Euverlèk | biedrages)
→‎Duiding: aanv plus compl ref
Pivos (Euverlèk | biedrages)
K →‎Trivia: ( ) weg
Tekslien 15:
* Biej [[Zitterd]] laog vreuger op de plek wo noe de wiek Limbrichterveld ligk de Auvelenberg, ouch waal Auvermännskerberg geneump. Dit ware vermoedelik de euverbliefsele van 'ne Remeinse graafheuvel dae in de jaore 1960 woort aafgegrave óm de boew van de nuuj wiek meugelik te make. Volges 'n legende zouwe d'r n deze berg in óngergrondjse gèng aerdmennekes (de auvelemenkes, auvermennekes of in de volksmóndj ''aubel-mennekes'') laeve.
* Volges 'n legende euver auvermennekes oet [[Gäöl]], laefde die in de Blomberg biej [[Mwórveld|Moarveldj]]. Zie maakde 's nachs de kaetele en panne van de luuj van Gäöl blinkend sjoan. Toen op 'ne keër 't [[Angelusklökske]] van de kirk in Gäöl begoosj te loeje, sjtorde 't veursjte deil van de Blomberg in. Hiebiej is 'n baek óntsjaon die de Heiligebaek woort geneump. Toen zint de auvermennekes oet de Blomberg nao [[Belsj]] gevlöch en ze zint noats meë in Gäöl trukgezeen.
* Biej [[Valkeberg (plaats)|Valkeberg]], ónger aan de [[Sjaatsberg]] in de buurt van de pachhoeve [[Euverhem]], bevundj zich ein verlaote [[mergel]]groeve, 'ne ([[kalkove|kalkaove]]), mèt de naam ''Auverbergske''.
 
==Referentie==
{{referenties}}
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Auvermenneke"