Jan van Steffeswert: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K fuitsje verbeterd
K plaatsname(links) volges Veldeke-sjpelling
Tekslien 1:
{{dialek|Valkebergs}}
'''Jan van Steffeswert''' ies 'ne beeldhouwer of beelsjniejer in [[Mestreech]], dae laefde op 't einde van de [[Mieddelièwe]], van veur 1470 tot nao 1525.
Hoewaal de naam deit vermoede, dat hae, of ziene vader, oet [[Sjtaeves-WieërtStaeveswaert]] (Stevensweert) aafkómstig zou zin, höbbe materiaalónderzeuk en archiefmateriaal beweze, dat 'r in Mestreech wèrkde.
==Werk==
't Mestreechs [[Bonnefantemuseum]] haet 7 gesigneerde werksjtökke van häöm. 't Feit dat van Steffeswert signeerde, in zienen tied hièl óngebrukelik, tuènt aan, dat hae ziech van zien kwaliteite bewus waor.
Tekslien 8:
 
Ein paar veurbeelde:
De Amelbergabuste in de [[heilige]] Amelbergakèrk in [[Söstere]] (Susteren) (notehout); [[Sint Jan]]-in-disco in [[Luuk]] (museum); [[Anna]] te drieë-beeld in de [[Maria|Slevevrouwekèrk]] in [[PeiPej]]-[[Ech]] (notehout); Heilige [[Crispinus]] in de St. [[Maarten]]kèrk in [[Groesjelt]] (Grónsveld) (notehout, polychroom); [[Jozef]] mèt kind in de [[Sinterklaos]]kèrk in [[HeithoezeHeitse]] (Heythuizen); [[Maria|Modergaods]] in de St. [[Petrus]]kèrk in [[Bree]] [[Tongerlo]]; Modergaods in de St. Maartenkèrk in [[Baek]]; Modergaods in de [[Sinterklaos]]-kèrk in [[Valkeberg]]; Modergaods in de Slevevrouwekèrk in [[Tóngere]]; [[Crucifix]]e in de St. [[Servaos]]kèrk in Mestreech; [[SinteBerb]] (Barbara), in museum van [[Sintruin]] (St. Truiden) en eintein SinteBerb in [[Bor]] (Born) Martinuskèrk.
[[Kategorie: Kuns|beeldhouwkuns]]
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Steffeswert"