Baagratte: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
CV De Baagratte
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 1:
De '''Baagratte''' is de [[carnavalsvereiniging]] van [[Nieswiller]].
{{sjtumpke}}
<!-- Óndersjtaonde teks kint evt. gebruuk were veur 't Limburgstalig (Nieswillers) artikel
 
Op carnavalsmaandag 1967 kwamen, Jacob Krijns, Hoeb Bertram, Jan Degeulle, Hubert Smeets en Ber Laheij, genietend van een pilsje in cafe Maassen, op het idee om in Nijswiller een carnavalsvereniging op te richten. De volgende dag kwamen Fien en Johan Boumans en de echtgenotes van de eerder genoemde heren de gelederen versterken. Zij meenden dat de ouderen tijdens de drie dolle dagen genoeg aan hun trekken kwamen en dat vooral iets voor de jeugd gedaan moest worden. Zo geschiedde: "aan de teek" om in 1968 een jeugdprins uit te roepen, een raad van elf te vormen en een jeugdoptocht te organiseren.
De vereniging had alleen nog een naam nodig. Hiervoor bedacht men een prijsvraag en de prijs zou duidelijk zijn: de gekozen naam zou voor altijd verbonden worden aan het carnavalgebeuren in ons dorp.
Regel 18 ⟶ 22:
Ik hoop dat onze vereniging tot in de lengte van dagen zal blijven bestaan, dit stukje cultuur mag en kan nooit stoppen, mede door de herrineringen aan de harde werkers die aan de wieg hebben gestaan van onze mooie club.
 
De gegevens van deze beschrijving zijn grotendeels gehaald uit notulen van der vereniging en daarom kunnen de werkelijke feiten wellicht afwijken. -->
[[Categorie:Vastelaovend]]
[[Categorie:Gulpe-Wittem]]
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Baagratte"