Dietrich Fischer-Dieskau: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Sjef Sjötjes (Euverlèk | biedrages)
Geen bewerkingssamenvatting
Sjef Sjötjes (Euverlèk | biedrages)
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 8:
sjtimuleerde 't talent van häor zoon al vreug.
 
Nao de aorlog kwaam Fischer-Dieskau in krijgsgevangesjap in Italië, wo d'r zien zanksjtudie autodidaktisch doorzat. zienZien allereejsteeejste optraeje goof erd'r in 'tn amerikaanseamerikaans Krijgsgevangenekamp in Italië.
 
Zien carrière begòs serjeus in jannewarie 1948 wie d'r - nog altied mezieksjtudent - de cyclus ''Die Winterreise'' van Schubert aan de radio zòng. In detzelfde jaor verbondj 'r zich aan de Städtische Oper Berlin. In 1949 maakde hae zien eesjte plaatopname: de ''Vier Ernste Gesänge'' van Brahms. Ouch haaj er in det jaor gastrolle in de operahoezer van München en Wene.
Wiejer mielpäol: in 1951 de ''Lieder eines fahrenden Gesellen'' van Mahler bij de Salzburger Festspiele mit Wilhelm Furtwängler es dirizjent en zie debuut op het festival van Edinburgh in 'tzelfde jaor. In 1952 maakde Fischer-Dieskau zien eerste tournee in de Verenigde Sjtaote. In 1954 trooj 'r de eejste keer op bie de Bayreuther Festspiele es Wolfram in ''Tannhäuser''.
 
In 1949 trouwde Fischer-Dieskau mit celliste Irmgard Poppen. Zie sjtòrf in 1963 bie de gebaorte van häor derde zoon. Daonao waas hae kort mit de actrice Ruth Leuwerik getrouwd. Allewiel is Fischer-Dieskau mit de zengeres Julia Varady getrouwd.
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Dietrich_Fischer-Dieskau"