Europees Verdraag väor de Rechte van de Miens: Versjèl tösje versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Sjef Sjötjes (Euverlèk | biedrages)
Geen bewerkingssamenvatting
Sjef Sjötjes (Euverlèk | biedrages)
Tekslien 13:
De klassieke grondjrechte zeen vrieheidsrechte. Det betaekentj det dees rechte de burger ei minimum aan perseunlike ruumte motte gaeve taegenäover de äoverheid. 't Is de äoverheid verbaoje om zich te bemeuje mit de perseunlike beslissinge en utinge van de burger binne de eige laevessjfeer die door de klassieke grondjrechte wört gesjaope. Klassieke grondjrechte zeen beväorbildj de besjerming van 't femilielaeve (art. 8 EVRM); de vrieheid van godsdeenst (art. 9 EVRM); de vrieheid van meinigsuting (artikel 10 EVRM); en de demonstratievrieheid (art. 11 EVRM). Anger belangrieke garanties van 't EVRM zeen 't rech op 'n eerlik proces (art. 6 EVRM); 't rech op laeve (art. 2 EVRM) en 't verbod op 'cruel and unusal punishment' (art. 3 EVRM).
 
== Betaekenis EVRM binne de versjilledeversjillende lenj ==
Alle lenj van de Europese Unie zeen op grondj van 't EU-verdraag verplichtj om zich bie 't EVRM aan te sjloete. De betaekenis van het EVRM binne de versjillende lenj löptj aevel beheurlik oetein. Det haet te doon mit karakteristieke van 't nationaal rech.
 
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/wiki/Europees_Verdraag_väor_de_Rechte_van_de_Miens"