Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Mofers. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.


Robin Williams.

Robin McLaurin Williams (Chicago, 21 juli 1951 - 11 augustus 2014) waas 'nen Amerikaansen aktäör en komediant. Hae waas veural bekandj veur zien rolle in Good Morning Vietnam (1987), Dead Poets Society (1989) en Good Will Hunting (1997). Veur die litste film kreeg t'r in 1999 ouch 'nen Oscar.

Veurdet Williams góng aktere haet t'r 'ne korten tied politische weitesjap studeerdj. Daorop sjreef t'r zich in bieje Juilliard-sjoeal veur theater te studere. Nao dees studie trooj d'r op in nachclubs, wo d'r woort óntdèk veure rol van Mork in 'n aaflevering van Happy Days (1974). Hierop kreeg t'r 'n succesvol karrejaer es improvisaasjekomediant en filmaktäör.

Williams leej al jaoren aan depressies geleje wodoor d'r op 11 augustus 2014 zelfmaord plieëgdje.

FilmografieBewirk

Verneumeswaerdige films wo d'r in speeldje zeen:

  • Popeye (1980)
  • Good Morning, Vietnam (1987)
  • Awakenings (1990)
  • Hook (movie) (1991)
  • Aladdin (1992 movie) (1992)
  • Toys (movie) (1992)
  • Mrs. Doubtfire (1993)
  • Jumanji (1995)
  • Flubber (1997)
  • Good Will Hunting (1997)
  • Patch Adams (movie) (1998)
  • The Bicentennial Man (1999)
  • Death to Smoochy (2000)
  • One-Hour Photo (2002)
  • Robots (2005)
  • Night at the Museum (2006)
  • Happy Feet (2006)
  • Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
  • Happy Feet Two (2011)
  • The Butler (2013)
  • The Angriest Man in Brooklyn (2014)
  • Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Robin_Williams&oldid=440076"