Dit artikel is gesjreve in 'n ónbekènd dialek. Es doe wèts wat veur dialek dit is, weurt 't gewaardeerd óm dit aan te gaeve.


De Radboudstichting waerdje in 1905 door de Nederlandse bisjöp opgerichtj om de emancipatie van de Nederlandse katholieke te bevordere. 't Belangriekste doel van de sjtichting waas de oprichting van 'n katolieke universiteit. Det doel waerdje in 1923 verwezenliktj mit de oprichting van de Katholieke Universiteit Nijmegen (saer 2005 Radboud Universiteit Nijmegen), die aanvankelik gans door particulier donaties aan de radboudstichting bekostigd waerdje. In de jaore '60 noom de overheid de bekostiging van de bezunjer universiteite äöver. Saer daen tied versjtrèktj de Radboudstichting beurze aan sjtudente die nao häör sjtudie nog gaer e jäörke theologie of filosofie wille sjtudere. Op vandaag bekostigt de sjtichting nog ummer beurze en ouch bezunjer leersteul.

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Radboudstichting&oldid=419446"