Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Mofers. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.


Marleen Schmitz is 'n sjriefster en dichteres, gebaore in Mofert in 1952 es Marleen van Pol. Zie góng in Remunj nao de middelbaar sjoeal, woort bibliothecaris en wirkdje in versjillendje bibliotieëke. Daorop haw zie nag e deil anger kentoearbane. Marleen is lid van Veldeke en lid van de algemeine sjrieverskrink van Veldeke en wóntj in Oeësjbik, gemèndje Baekdale.

SjriefcarrièreBewirk

In 2003 begós zie mit sjrieflesse en sjriefcursusse en sjreef zie veural korte verhaole, columns en gedichte, meistes in 't Nederlandjs, mer ouch in 't plat. In 2007 sjèdje zie oet mit wirke veur mieë tied te höbbe veur 't sjrieve. Zie haw pries mit e deil van häör verhaole; beveurbeeldj de Raadselige Roos in 2007 mit 't verhaol Troostprijs en de Veldeke literatuurpries in 2012 mit 't verhaol Tössetied. Bie versjillendje oetgaeverieje versjene kinjerbeuk en vanaaf 2013 sjrief zie streek- en femieleromans veur Oetgaeverie Zomer en Keuning in Utrech.

De Limburgse publicaties van Marleen zeen veural columns, gedichte en verhäölkes in verzamelbundels, in Platbeuk en op internet ónger Veldgewas. In väöl van de Nederlandjse romans en verhaole vintj me waal get van Limburg trök, mer echte Limburgse thema's zitte veural in Tussen twee grenzen (de Selfkantjkwestie) en Zwarte ogen, groene ogen (de Emma mien in Gebrook). Mijn ABC is e drietalig plaetjeswaordebook mit begrippe in 't Nederlandjs, 't Ingels en 't Mofers.

BibliografieBewirk

Femilie- en streekromans in 't NederlandjsBewirk

  • Het gouden lint, 2020, Oetg. Zomer en Keuning
  • Een verre vriend, 2019, Oetg. Zomer en Keuning
  • Late lente, 2018, Oetg. Zomer en Keuning
  • Zwarte ogen, groene ogen, 2016, Oetg. Zomer en Keuning
  • Zand en zilver, 2015, Oetg. Zomer en Keuning
  • Wintervlinder, 2014, Oetg. Zomer en Keuning
  • Tussen twee grenzen, 2013, Oetg. Westfriesland
  • Twee zussen, drie levens 2013, Oetg. Kok

Verhaole en columns in 't NederlandjsBewirk

  • Dion, in: Schaduwreis, 2018, Oetg. Bagage
  • Jelle twee, in Jubileumomnibus 143, 2018, Oetg. Zomer en Keuning
  • Vlucht naar de zon, in: romanmagazine, 2017, Oetg. Zomer en Keuning
  • Kelp, in: Jubileumomnibus 135, 2016, Oetg. Zomer en Keuning
  • Wit konijn, in: Jubileumomnibus 134, 2015, Oetg. Zomer en Keuning
  • Bergop, in: Landleven nov. 2014 (Nederlandse en Limburgse versie)
  • CO4 – Hawai – Bosbrand in: e-bundel Zinniger Zinnen, 2014
  • In de plaats van Job, in: De twintig beste, 2011, nominatie Schiedamse Schrijfwedstrijd
  • M aa n, in: Tijdschrift OpSpraak nr. 41, 2009, ieërvol vermeljing Nieuwegeinse literatuurprijs
  • Zimmer frei, 2009, derdje pries sjriefwèdstried Raadselige Roos
  • Boekenweek 2009, 2008, Opzij
  • Bezoek, 2008, Dommelblad, Schrijverskrant CKE Schrijversschool
  • Parochiebieb, 2008, Dagblad de Limburger,
  • Darling, 2008, Dagblad de Pers
  • De nieuwe jas, 2008, Dagblad de Pers
  • Troostprijs, in: Raadselige Roos nr. 15, 2007, ieëste pries sjriefwèdstried
  • Eitje, 2007, Dagblad de Pers
  • Help finding… 2007, Dagblad de Pers
  • Bushaltegesprek, 2007, Dagblad de Pers
  • Petit bonheur, in: Muzikaal verhalen, 2006, Oetg. Kontrast
  • Met Tegenliggers, verhaolebundel, 2006, Oetg. Labyrint
  • De ander, in: wèdstriedbundel sjriefwèdstried 2006, Helmóndj
  • Herliefd, Biblionova, 2006, ieëste pries
  • Bloemen voor Astrid, in: Mijlpaal, 2005, Oetg. Kontrast

Kinjerbeuk en kinjerverhaole in 't NederlandjsBewirk

  • Een dier voor Roos, veurlaesbook, 2019, ills. Paul Wolfs, Oetg. Eigenzinnig
  • Noortje is jarig, veurlaesbook, 2017, ills. Cindy van Schendel, eige behieër
  • Mijn abc, drietalig plaetjesbook, 2016, ills. Cindy van Schendel, eige behieër
  • De rode jas, plaetjesbook, 2014, ills. Cindy van Schendel, eige behieër
  • Bram, zoon van een soldaat, jeugdbook, 2014, Troefreeks
  • Waar rook is, is vuur, kinjerbook, 2013, Borre Educatief
  • Mijn vader zit vast, kinjerbook, 2010, Ninoboeken
  • S., van Simon, kinjerbook, 2010, Vlaams Filmpje
  • Daar hebben we Nederlands voor geleerd, kinjerverhaol, 2010 nominatie Troepiaal
  • Biertje, Casper? kinjerbook, 2009, Ninoboeken
  • Iets geks, kinjerverhaol, 2009, in: Aan tafel

Gedichte in 't NederlandjsBewirk

  • Heerlijkheid Montfort, 2018, in Jaorbook HVR
  • Beukenberg - Onder de grond - Buiten zonder einde, 2017 gedichteroute Sjinne
  • Haiku, winnaar haiku wedstrijd 2012 Sphinx
  • Mijn Meinweg, in: dichbundel 2012, NP de Meinweg
  • Geluk - eindelijk - oma, 2012 gedichteroute Sjinne
  • Een hut op palen, 2010 gedich bie foto, in Ogentaal, Het motief, Haerle
  • Eindelijk, in: Select gezelschap, 2009, Uitgeverij Kontrast, nominatie Publieksprijs
  • Zondagmiddag, in: Select gezelschap, 2009, Uitgeverij Kontrast
  • IJslied, in: gedichtebielaag 2009, Grasduinen
  • Heimwee, in: Het geheim van de reiziger, 2006, Uitgeverij Kontrast
  • Perenboom, Raadselige Roos, 2005

Gedichten in 't LimburgsBewirk

  • Geine titel, 2018, Platbook 20
  • Spele mit water en vuur, 2018, Platbook 19
  • Waat mich aan de zeel geit, 2017, Platbook 18
  • Druime - Weggegange 2009, in: Lèste wäörd en Platbook 3
  • Gedichte in Veldgewas

Verhaole en columns in 't LimburgsBewirk

  • Toos en Henk, water en vuur, 2018, Platbook 19
  • Bezeikdje kraom - Kinjerwage - Wadelincourt, 2017, bundel Sjrieverskrink Veldeke 25 jaor
  • Aerpelekop, jongesjoon, e kledje en ‘ne Adamo-jas, 2016, Platbook 16
  • Anne F, verhaol, genomineerdj veur de Veldeke Literatuurpries 2015, Bielaag Jaorbook.
  • Lieëre loestere, 2015, Platbook 15
  • Bergop, Landleven november 2014 (Nederlandjse en Limburgse versie)
  • Twelfdoezendj stappe, 2014, Platbook 12
  • Bon Camino, 2013, Platbook 10
  • Kesetied, 2012, Platbook 8
  • Van de kirk van Oeësjbik nao ’t Libbe Labbe Laok, 2012, Platbook 9
  • Tössetied, winnendj verhaol Veldeke Literatuurpries 2012, in Veldeke Jaorbook 2013
  • Veerkèntige balkebrie en rónje kroeboet, 2011, Platbook 6
  • Woveur zjus fitsrenne, 2010, Platbook 4
  • De Spaanse vèsser, 2009, Rouksinjale
  • Euver 'ne witte bloes en 'n paar maeter gaele ziej, 2009, Rouksinjale
  • Italiano, In: Leefste, LiLiLi nr 59, 2007, Uitg. TIC
  • De kaorewolf, in: 2006, Veldeke tijdschrift

BrónBewirk

Marleen Schmitz

WebsiteBewirk

http://www.marleenschmitz.nl/

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Marleen_Schmitz&oldid=444510"